Napsali o nás

Entomofagie II. level na ČT1

Zdroj: http://www.ceskatelevize.cz/ct24/regiony/264307-slezska-univerzita-popularizuje-pouzivani-hmyzu-jako-potraviny/

v pondělí jsme měli premiéru v Ostravě. Tam byl zájem tak  obrovský, že za dva týdny akci opakujeme a je opět vyprodaná," líčí s  úsměvem Burda.

Zdroj: http://ostrava.idnes.cz/kuchar-parizek-z-opavy-vari-hmyzi-dobroty-fi4-/ostrava-zpravy.aspx?c=A130116_1877684_ostrava-zpravy_jog

 

Zážitkový entomofágický večer v Dobrém ránu

Zdroj: http://www.ceskatelevize.cz/porady/10435049455-dobre-rano/413236100071005/?video&index=238886#video

Příprava entomofágických jídel:

I. část: http://www.ceskatelevize.cz/porady/10435049455-dobre-rano/413236100071005/?video&index=238874#video

II. část: http://www.ceskatelevize.cz/porady/10435049455-dobre-rano/413236100071005/?video&index=238880#video

III. část: http://www.ceskatelevize.cz/porady/10435049455-dobre-rano/413236100071005/?video&index=238896#video

 

Usain Bold si pochutnal na našem jídle

V hotelu Atom tráví Bolt většinu času na pokoji, s ostatními chodí do  společné jídelny. „Jen si teď objednal menu z nejbližší čínské  restaurace, ale jinak nemá žádné speciální požadavky,“ říká manažer  mítinku Alfonz Juck. V lobby hotelu se Bolt pozdravil i s Janem  Železným. „Má pořád strašně rád auta a těší se na závody, vůbec se  nezměnil,“ kvitoval nový ředitel mítinku.

Zdroj: http://www.sport.cz/ostatni/atletika/151735-atleticky-feno men-bolt-v-ostr ave-nakupoval-p ak-hral-fotbal.html

Největší výstřelek? Organizátory požádal, aby mu během dne sehnali jídelní lístek z nejlepší čínské restaurace v Ostravě. "Ne že by mu v hotelu nechutnalo, ale má rád čínu. Menu mu seženeme, a když si něco vybere, necháme mu to poslat," plánoval manažer mítinku Alfonz Juck, který Bolta do Ostravy lákal.

Zdroj: http://sport.idnes.cz/hvezdny-sprinter-bolt-si-v-ostrave-vyzadal-cinske-menu-piz-/atletika.asp?c=A090615_212323_atletika_rou

 

Český rozhlas - Dobrůtky

Tentokrát vám nabízíme recepty z čínské kuchyně. Nečekejte však  bůhvíjakou exotiku. Šéfkuchař Jan Marjo vsadí na zdravé a i pro nás  dostupné suroviny a rychlou a jednoduchou přípravu.

zdroj: http://www.rozhlas.cz/ostrava/dobrutky/_zprava/839975

Další vydání Dobrůtek na našich rozhlasových vlnách patřilo svěží  asijské inspiraci -  receptu na Pikantní sladkokyselou polévku a na  Kuřecí kousky s omáčkou z černých sojových bobů. Šéfkuchař ostravské  restaurace Lotos Jan Marjo totiž vyznává čínskou kuchyni, se kterou má  zkušenosti i ze svého působení v zahraničí. Pokud si jeho recepty chcete  vyzkoušet, tady jsou.

zdroj: http://www.rozhlas.cz/ostrava/dobrutky/_zprava/943955

 

Leemonada

Kdo ji nezná, marně by ji hledal. Kvalita skrytá pod rouškou šedého  města, v zapadlé části Moravské Ostravy, to je LOTOS RESTAURANT.

zdroj: http://www.leemonada.cz/4-gastronomie/14-lotos-restaurant

Otevírací doba

MEZINÁRODNÍ A HONGKONG

RESTAURACE

 

PROVOZNÍ DOBA

po 11:00-15:00, ut-so 11:00-22:00

neděle-Zavřeno

 

KONTAKT DO RESTAURACE

TEL.: 595782322

restaurace@lotosrestaurant.cz